Annyira tragikusan romantikus az a tény, hogy ugyanarra vágyunk, és ugyanattól is rettegünk. Egymástól!

2022-05-23 10:01
Azt mondják sokan, hogy régen jobb volt, hogy régen több volt. De miből volt több, és miben volt jobb? Nos, én úgy gondolom, hogy igazabb volt minden. Talán jobban bíztunk még másokban, bátrabban nyitottunk, és jobban átéreztük mások bánatát.
részletek

Az életed a színfalak mögött van!

2022-05-18 18:01
Nem rég sokat kellet gondolkoznom egy ügyön, ami rengeteg érzést felszínre hozott bennem. Sokszor egy jó lehetőség mögött nem a jó szándékot látom meg, hanem a rosszat feltételezem és a hátsó szándékot keresem. Sokszor vagyok dühös akkor, ha valaki túl kedves, és el nem tudom képzelni, hogy szívből teszi. Sokszor azt hiszem, ha valakitől elfogadom a segítséget, én eltűnök. De miért is látom ilyen drasztikusan ezt az egészet? Mitől félek valójában? Miért nem látom egyszerűen annak, ami?
részletek

Az érzelmileg éretlen személyek mélységes szenvedést okoznak másoknak

2022-05-17 19:01
Az érzelmileg éretlen szülők szeretete olyan, mint fényképen csodálni a hegyeket - írja Lindsay C.Gibson: Szülősebek című könyvében. Akiknek hasonló élményekben volt részük a családi fészekben, azok pontosan tudják, miről beszél a könyv szerzője. Tudják, milyen érzés magányosnak lenni, megszégyenülni és folyvást abban reménykedni, hogy ha végre sikerül szüleink kedvére változnunk, akkor végre úgy fognak szeretni bennünket, ahogy arra mindig is vágytunk. Akik szeretnék továbbra is homokba dugni a fejüket, azok messzire kerüljék ezt a kötetet. Akik viszont, szeretnék megtudni, hogyan is gyógyíthatják be az érzelmileg éretlen szüleik (és
részletek

A jóga jótékony hatásai

2022-05-14 06:02
A jóga egyre népszerűbb sportág, ugyanis kiváló módszer a feszültség levezetésére. Sokan könnyűnek gondolják, ám közel sem olyan egyszerű a gyakorlatok végrehajtása, mint ahogy azt elképzeljük. Nézzük meg, hogy miért is éri meg jógázni, még ha időnként nehezen is szánjuk rá magunkat.
részletek

'Kislányom, csak a szeretet az, ami számít, semmi más.'

2022-05-14 06:01
Nekünk egy kicsikével mindig nehezebb volt. És lesz is. Nekünk, akik hajlamosak mindent túlgondolni (bár én magam szerintem klinikai eset lehetek ilyen téren, és bár ez mókásnak tűnhet így elsőre, nem, sajnos nem az), a jövőbe tekinteni és a legvészjóslóbbat latolgatni, jó 5 évre előre.
részletek

Felépülés egy manipulatív, toxikus partner után

2022-05-10 21:01
Bár olvasunk a toxikus kapcsolatok hatásairól és arról, hogyan befolyásolja a későbbi életünket, emberi valamint romantikus kapcsolatainkat, mégis egészen más megtapasztalni mindezt a saját bőrünkön.
részletek

Mi lenne, ha végre azt mondanám, kap*átok be, én másfele megyek!

2022-05-10 21:01
Nagyon nehéz kiállni magunkért. Már csak azért is, mert jó ideig szüleink vagy más ismerősök tették ezt meg értünk. Amikor távolodunk mások óvó kezeitől, hirtelen nekünk kell mindent megfognunk és megtartanunk.
részletek

Az élet nem egy álom- de azzá teheted!

2022-05-10 04:01
Az élet nem egy tökéletesen felépített álom. Nem kapsz csak úgy jó embereket, és nem lesz mindenki kedves veled. Nem fogja senki se neked adni a szívét, te hiába is ezt várod el a szeretettől. Az élet pontosan attól olyan jó, mert rossz is volt és lesz
részletek

Méregtelenítés? Ezt kell tenned!

2022-05-09 02:01
Fáradt vagy, Lassú, dekoncentrált, esetleg egyre több egészségügyi problémád van? A tested így jelez, hogy ideje lenne egy kis méregtelenítésre. Frissítsd fel a szervezetedet! Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy tested újra egészségesen működjön.
részletek

Elvárások nélkül szeretni

2022-05-08 23:03
Szinte nyílt titokként kezelhető a tény, hogy aki úgy lép be egy új kapcsolatba, hogy korábban csak kapott, annak erős elvárásai lesznek az újra nézve. Bizonyára azt is mindenki pontosan jól tudja, hogy ezek az elvárások rettentő hosszú listával rendelkeznek.
részletek

A fájdalom ambivalenciája

2022-05-08 23:03
Zaklatottság, félelem, düh – csupán három kiragadott szó megannyi érzés közül, amiket akkor tapasztalhatunk magunkon, ha hatalmába kerít minket a fájdalom. Ugyanakkor ez a testünknek és lelkünknek egyaránt mostoha érzés hasznos is tud lenni nekünk, függetlenül attól, hogy ki vagy mi okozta.
részletek

A tisztességtelenség nem menő

2022-05-08 23:02
Aki kifelé csal, az befelé is. Néha úgy érzem, hogy igazán azok tudják tisztán megmutatni az élet sötét oldalát, akik élesen látják, élik a fényeset is. Ez ad valamiféle tisztánlátást, nem az éles különbségek miatt, hanem a bátorság miatt.
részletek

A bizalomról

2022-05-08 23:02
A bizalom egy törékeny hártya az emberek kezében. Állandóan rejtegetjük mindenki elől a belső énünket, mindenki csak a felszínt kapja meg. A bizalomért vérrel kell fizetnünk, míg beérünk a másik körébe.
részletek

Az Aspergerről másképp

2022-05-08 23:02
Mielőtt jobban beleástam volna magam a témába, már hallottam róla, hogy az Asperger-szindróma az autizmus egyik válfaja, de nem is sejtettem, hogy valójában az esetek 30-50%-a diagnosztizálatlan marad. Az Asperger-szindrómások felismerése a legkevésbé sem könnyű feladat. Mi összegyűjtöttük azokat a magasan fejlett és korlátozott területeket, melyeket górcső alá véve könnyebben megérthetjük és segíthetjük a környezetünkben élő AS gyanús személyeket.
részletek

Hozzám tartozol

2022-05-08 23:02
Nem tudom hányszor eshet szét két ember élete, ahogy azt sem, hogy velünk hányszor történt már meg. Minden egyes alkalommal valami új dolgot kell kibogozni, mindig egyre több por marad az elégetett pillanatokból és nekünk most itt a jelenben is küzdeni kell. Hol egymással, hol egymásért. Vannak átmeneti és változó dolgok az életben. Az évek során kiderült, hogy bármekkora a baj, mi nem tudunk máshogy lenni. Sokszor próbáltuk más úton, vagy máshol keresni azt amit mi tudunk egymásról. De a végén mindig valaki keresett, összefutott vagy egyszerűen megjelent.
részletek
|< << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >> >|