Köszönet a férfinak, aki végül feladta, hogy a szívemmel játszott

2019-10-12 15:01
Ez annak az embernek szól, aki miatt megsérült a lelkem, amikor túl elfoglalt volt, ahhoz, hogy foglalkozzon vele. Köszönöm, hogy feladtad, mert így lehetőséget adtál nekem arra, hogy megtanuljam, mire van szükségem valójában az életben, és hogy megérdemlem, hogy egy kapcsolatban tiszteljenek mint nőt, és úgy bánjanak velem, ahogy kell. Te erre piszkosul ráébresztettél.
részletek

A csodák mindig halkan zörgetnek az ajtódon – Szepes Mária gyógyító gondolatai

2019-10-12 15:01
Minden mondata fontos üzenet zaklatott világunkban, ahol túl sok dolog vonja el a figyelmünket a fontos dolgokról. Magunktól nem megy, kellenek a valódi önzetlen Mesterek, akik jobb irányba terelik az életünket. A gyűlölet csak lehúz, a szeretet felemel, és a másokért való szolgálatnál nagyobb ajándék nincs, vallotta az írónő, a hazai ezoterikus élet nagyasszonya, akit életében sokan csak Mária néniként emlegettek.
részletek

Családon belül – dolgok, amikről nem beszélünk

2019-10-12 15:01
Minden család egyedi a saját módján, mindnek vannak érdekességei, fura szokásai, nem megszokott dolgai. Sok család ezen felül is különleges – nap, mint nap komoly feladattal néz szembe, cipeli valaminek a súlyát, helyt áll, bármilyen körülményről is legyen szó. Nem kell messze menni, hogy ilyen családokat találjunk, mert ott vannak a szomszédban, vagy az utca túloldalán. Mégis annyira természetesek, annyira beletanultak az adott élethelyzet adta feladatokba, hogy egy kívülállónak ezek nehezen szúrnak szemet.
részletek

Teljes valódban sosem láthatod magad

2019-10-11 03:02
Gondolunk magunkról valamit, él bennünk egy kép magunkról – de hogy ennek mi köze van a valósághoz, az egy teljesen más kérdés. Láthatjuk a külsőnk egy tükörben, és mesélhetnek belsőnkről, akik jól ismerik azt. Mi belülről figyelünk kifelé - bár mostanság, szerencsére egyre többet befelé is.
részletek

Nem pazarlom az időmet tovább

2019-10-11 03:02
Az idő, amit mindannyian természetesnek veszünk. Az én saját időm, amit szétosztottam oly sok alkalommal. Feleslegesen...
részletek

Ismerd fel ki vagy!

2019-10-11 03:01
Komolyan mondom, néha legszívesebben megráznám az embereket a fülüknél fogva…Elsősorban persze magamat, de magamon kívül még sokakkal vagyok így. Azt tapasztalom, hogy annyira nem hiszünk magunkban, annyira nem látjuk a saját értékeinket, hogy az katasztrofális! Nem ismerjük el az erőnket, nem ismerjük el a képességeinket, nem ismerjük el a szépségünket!
részletek

„Adj esélyt magadnak. Legalább egyet egy új életre” - 10 segítő gondolat a Lelki Egészség Világnapján

2019-10-11 03:01
Mi a boldogság? Anyagi javak? Szellemi gazdagság? Egy szép kert? Világtalannak a napvilág derengése? Vagy Szabó Magda szavaival csupán a katasztrófák üzemzavara? Egy biztos, a világ gyönyörű hely, és mindenki számára adott a lehetőség, lehet benne boldog, és lehet boldogtalan, egyedül rajta áll, mit hoz ki az élet ajándékaiból.
részletek

A sivár szavak világa

2019-10-11 03:01
Nem értem az embereket. Hallom amit mondanak, látom amit cselekednek, de a szándékukat rendre félreértelmezem. Túlsúlyos állapotban hever a lelkem. Magába szívta a koszt, amelyet a hömpölygő szóáradat hozott magával. Kételkedem a józan ész hatalmában, az érzésektől mentes játszmákban.
részletek

Anyák lazán: Mobil a hálószobában?

2019-10-11 03:01
Manapság amikor egy láthatatlan mágnesként hozzánk nőve éljünk életünket a telefonunkkal, az intimitás milyen fokáig megyünk el? Velünk van a hálószobában is? Vagy ez van hálószoba helyett?
részletek

Amikor megtalálod a társad

2019-10-08 23:04
Vajon tényleg létezik az igazi társ? Csak egyetlen igazi társ létezik? Egyszer majd eljön fehér lovon vágtatva és bekopog? Vagy egyszer csak ott áll előttünk és az a cipellő, csakis rá fog illeni? Szüksége van a segítségünkre, hogy megtaláljon vagy ez elrendeltetett? És mennyire igaz az az elmélet, hogy manapság félünk az intimitástól?
részletek

Alárendelve egy kapcsolatban

2019-10-08 23:04
Egy ideális kapcsolatban megszűnik a „te” meg „én”, és „mi” válik belőlünk. A hosszan tartó, jóban, rosszban egyaránt kiállunk egymásért „mi”. Egymás részeivé, szokásaivá és életévé válunk. Ennek jó dolognak kellene lennie, ahogy két ember kapcsolódik egymáshoz, egymásért élnek és együtt alkotnak újra valamit.
részletek

Csak még egy esélyt

2019-10-08 23:03
Nem tudom, miért népszerű mostanában az a felfogás, hogy akinek egyszer kellettünk, annak mindig fogunk. Hogy hiába lökjük el magunktól, mintha csak egy tekegolyó lenne, mindig lesz még egy utolsó utáni esélyünk arra, hogy visszakússzunk hozzá.
részletek

Minden nap vagy csak néha napján

2019-10-08 23:03
Minden nap sminkelem magam – bár nem kell valami nagy sminkre gondolni. Nem takarja el az arcom, nem rejti el az igaz részeim, de kiemeli az előnyöseket. Elégedett vagyok magammal kencefice nélkül is, ugyanakkor szeretem kihozni magamból a legtöbbet, akár hétköznapokon, akár különleges alkalomadtán. Ugyanez igaz az öltözködésre, minden külső dologra.
részletek

Aki szeret, az jelen van

2019-10-08 23:03
Mit az, hogy jelenlét? Az, hogy jelen vagy az életemben. Nem fizikai jelenlétre gondolok, és nem arra, hogy a lelkünk már régen nem kapcsolódik, de te mégis maradsz, mert gyáva vagy borítani, a testedet elhordani a közös életterünkből. Ez nem jelenlét. Ez csak kényszer, opció, jelenleg nincs jobb nálam. Ezért járkálsz lábujjhegyen a kiüresedett kapcsolatunk csendjében, nem vagy jelen, csak úgy viselkedsz.
részletek

Miért vonzunk be bizonyos férfiakat vagy nőket az életünkbe?

2019-10-08 23:03
Te is észrevetted, hogy a kapcsolataid mintha folyton ismétlődnének, csak a szereplők változnak benne, de a probléma valahogy mindig ugyan az? Ugye elgondolkodtál már azon, hogy ez nem csupán a véletlen játéka, mert valóban nem.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|