Érzések nélkül félig élsz

2019-07-19 02:02
Hibákat-hibára halmozunk, ha érzelmekről van szó ez tény, de talán ezek a hibák kellenek pontosan ahhoz, hogy meglássuk a másik valódi arcát, és persze olykor a sajátunkat is. Mert, ha valami igaz a világban, akkor az az, hogy a tetteink határoznak meg minket, nem pedig a kimondott szavak.
részletek

Anyák lazán: Ölelést receptre!

2019-07-19 02:02
Amikor az ember töltődne, nagyon egyszerű dolgokkal is megteheti, mint például az öleléssel. De ha ez ilyen egyszerű lenne, nem lenne depresszió és rosszkedv. Akkor mire is figyeljünk egy ölelésnél? Mi is az ölelés a valóságban? Emberek összetapadása 10 másodpercre?
részletek

A kritikus napok: A PMS tünetei és kezelése

2019-07-19 02:02
A PMS, a premenstruációs szindróma rövidítése, és azt a néhány kritikus napot érinti, ami a havi vérzést megelőzi. Ilyenkor különböző testi és pszichés tünetek lépnek fel a nőknél, aminek az oka a hormonháztartás felborulása.
részletek

A folyadékhiány következményei

2019-07-19 02:02
Egész évben oda kell figyelnünk a folyadékbevitelre. Körülbelül 2-3 liter vízre van szükség naponta, a megfelelő vízháztartás fenntartásához.
részletek

Ha csodálatos vagy, miért hagynak el?

2019-07-19 02:02
Nincs ember, akit ne tesztelne le az élet, hogy mennyire hisz magában, mennyire is áll önmaga oldalán. Tudod miről beszélek, ha utasítottak már vissza, aláztak már meg, hagytak már el, éreztették veled, hogy nem vagy elég jó, nem kellesz és nem kell az sem, amit adni tudsz. 
részletek

Nem vihetlek a hátamon Téged is

2019-07-19 02:01
Menni szeretnék, neked pedig módodban áll velem tartani. Felkínálom a kezem, hogy fogd, hogy együtt menjünk. De félre ne érts! Az én lépéseim is súlyosak, nem tudlak magam után húzni, nem tudlak a hátamon vinni, és hogyan tolhatnálak magam előtt, ha egyszer meg sem erőlteted magad?
részletek

Amit a másik tesz, az róla szól, amit benned kivált, az rólad

2019-07-17 04:01
A legtöbb kapcsolati kérdésben nagyon gyorsan szinte mindig a másik félre kanyarodik a téma. Elkezdjük szétszedni, szerelni, majd újra összerakni. Mindent megteszünk, hogy megértsük, megváltoztassuk, és ha hoz is megértést és előrejutást ez a fajta cselekedet, a valódi feladat mindezek után Önmagunk felé fordulni. Mert amit a másik tesz, az róla szól. Amit pedig bennünk kivált, az rólunk.
részletek

Néhány trükk, amivel csökkentheted a stresszt

2019-07-15 20:01
Egyik találkozóról rohansz a másikra, és szerinted sem túl vonzó látvány a tikkelő szem, lerágott köröm kombináció? Akkor itt az ideje, hogy hátralépj egy kicsit és lazíts. Még ha a szoros időbeosztásod nem is nagyon engedi.
részletek

Ragaszkodnál a múltadhoz, vagy élnél az új eséllyel?

2019-07-14 20:01
Amikor új emberekkel ismerkedsz meg, akkor kapsz egy lehetőséget a kezedbe. Eldöntheted, hogy mennyit mesélsz el magadról, legfőképpen pedig azt, hogy mit. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy őszinte: megvizsgálod magad kicsit, hogy mi kapcsolódik szorosan a személyiségedhez, mit fontos mindenképpen elmondani, mi az, ami nélkül téged meg sem lehet érteni. Aztán átvizsgálod azt is, hogy mindenképpen ragaszkodni akarsz-e olyan dolgokhoz, amiket már rég magad mögött hagytál. Mert miért mesélnél el mindent? 
részletek

Az érzékeny lelkűek a Világ megmentői!

2019-07-13 04:01
Azt hiszem manapság a társadalom és az egyén egyik legnagyobb tévedése, hogy nem vigyázza és óvja meg az érzékeny lelkületű embereket és az érzékenységet alapvetően egy hibának tartja.
részletek

Anyák lazán: Anya, te csak nézz előre!

2019-07-13 04:01
A szex téma nagyon sokáig tabu volt a fiamnál. Ezt határozottan jelezte is. Mi pedig tiszteletben tartottuk. Soha nem voltunk egymás előtt szégyenlősek, de tíz éves kora után az lett. Gondoltam, valami kezdődik.
részletek

Mit tegyünk, ha szenvedélybeteg van a családunkban?

2019-07-13 04:01
A szenvedélybetegségnek számos típusa van, azonban közös bennük, hogy egyaránt megviselik a függő személyt, és a szűk környezetében élőket. Ezért elsősorban arra kell felkészülnünk, hogy ezt a rengeteg stresszel járó, nehéz, fájdalmasat időszakot valahogyan együtt kell átvészelni. Nem biztos, hogy mindig az a legjobb lépés, ami elsőre annak tűnik, ezért mindenképpen beszélnünk kell a témáról családtagjainkkal, barátainkkal és szakemberrel is.
részletek

Elérhető vagy a szerelem számára?

2019-07-11 13:01
Készen állsz egy új kapcsolatra? Onnan tudod, hogy már nem olyan kínzó az egyedüllét. Lényed már nem vágyik olyan fájón-sajgón egy társra, teljes egésszé váltál, nem kiabálsz, sírsz a másik feledért, egésszé váltál. Már nem figyeled sóváran az összekapaszkodó párokat, már nem a szerelemtől akarsz boldog lenni.
részletek

Ne hazudj tovább magadnak

2019-07-11 13:01
A dolgokat mindig a megfelelő távolságból látod. Amikor benne vagy egy történetben, gyakran megesik, hogy egész másképpen éled meg a történteket, mintha mindazt kívülről néznéd. 
részletek

Mit számít az idő? Nekem, neked?

2019-07-10 20:02
Mennyi idő után mondod azt, hogy komoly kapcsolatban élsz? Mikortól nyom valamit is a latba az, ami csak pár szavas beszélgetés volt eleinte? Mikor épül a személyiségedbe, mikor szűnsz meg egyedülálló lenni? Mikortól vagy igazán valaki másik fele?
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|